Min historia

Jag heter Linnéa Elfström Schederin och är 25 år. När jag va 8 år separerade mina föräldrar. Precis som många andra barn hamnade jag i kläm i en ständig maktkamp och detta förde med sig många konsekvenser och ärr. Jag tvingades snabbt växa upp snabbt och axla enormt mycket ansvar. Ständigt påtryck från två håll tärde på mig och mitt välmående. Den dåliga självkänslan och den ständiga påminnelsen om att aldrig räcka till blev vardag. Nyckeln för att överleva och hitta tillbaka till mitt värde resulterade i en ändlös jakt på prestation..

Två stora komponenter som hjälpte mig under den här tiden va handboll och musik. Två plattformar som gav mig en kanal för mina känslor, en trygg omgivning och möjlighet att bara få vara jag. De hjälpte mig växa i mig själv och resa mig från år av psykisk misshandel, dålig självkänsla och manipulation!

För några år sedan hittade jag mina gamla dagböcker. När jag läste igenom dessa fick jag åter igen uppleva den ständiga oron och klumpen i magen som aldrig kunde släppa taget om mig när jag va yngre.

Jag kände där och då att jag ville göra något bra av det jag varit med om.

Inte nog med att detta projekt blivit en slags bearbetning för mig, jag vill också förhindra att detta händer andra barn. Det kan göras genom att berätta mina historia och därmed synliggöra hur sån här stress är extremt påfrestande för barn.

Att dela med mig av min historia kommer hjälpa alla parter. Barn och ungdomar hoppas jag kunna inspirera till är bl.a bättre självkänsla, ge tips om vart du kan finna stöd, och framförallt visa att de inte är ensamma.

Men minst lika viktigt, för att skapa förändring, är att jobba proaktivt. Och hur gör vi det? Föräldrarna! Satsar vi hårt på att nå dem som faktiskt kan förändra situationen för sina barn, och även ge dem stöd och vägledning i ett sånt trauma som en separation/skilsmässa faktiskt innebär, är jag säker på att vi kan skapa en positiv förändring.

 

Jag reste mig. Vi kan alla använda våra trauman och vår historia till något bättre och resa oss starkare tillsammans! WeRise!

 

Fotograf: Felicia Andréasson