Äntligen!

with Inga kommentarer

Äntligen! Välkomna!

 Vissa ser hösten som en nystart och även så jag. Min höst började med att jag blev student på Kulturamas musikalutbildning! Och som jag trivs! Men mer om det sen. Först, en liten backstory…

Efter några år som handbollsspelare i Elitserien och allsvenskan fick jag nämligen släppa sporten jag lagt hela min själ i under många år pga en jag har en skada i nacken som uppkom under ett gympass hösten 2015. Den har hindrat mig att utöva passion  och sista två säsongerna 16-17 & 17-18 va absolut tuffast. Så förra hösten, 2017, efter att bara varit bosatt i min nya klubb Skövde Hf i  4 veckor blev jag tvungen att säga hejdå till större delen av min identitet. Jag bröt mitt kontrakt.

 Jag backade från handbollen, kom tillbaka till Sthlm och tog ett jobb. Slet arslet av mig i ungefär ett års tid. Fick landa,skapa ett nytt liv som inte gick ut på att träna handboll varje kväll. Det blev intressant minst sagt men extremt nyttigt för mig. Tydligen kunde livet vara värt att leva ändå. Jag va fortfarande jag utan blåslagna och ömma knän.

Som dom säger, när en dörr stängs så öppnas ett fönster? Eller en ny dörr kanske? För mig öppnades en ny värld. För första gången i mitt liv får jag nu syssla med min andra passion som kämpat om mitt fokus alla år– musiken! Nu har jag möjligheten att varje dagjobba kreativt och jag mår faktiskt riktigt bra. Varje dag får jag dyka ned iden kreativa konsten och utforska samtidigt som jag fortsätter skapa egen musik på fritiden.

Detta inlägg ska på något sätt visa er vart jag är just nu och vart jag är på väg. Förklara vad som händer härnäst och vad som är planen med den här bloggen.

 Det kommer inte bli en blogg som uppdateras varje dag. Jaa kommer inte skriva om vad jag har på mig eller vad jag åt till middag. Vad jag shoppat eller om nagellacket jag har på mig.  Vad kommer jag skriva om då?

  Jo, eftersom detta är en blogg som ligger på WeRise kommer jag blogga inom det ämnet! Jag kommer dela med mig av gamla dagboksanteckningar tex, tankar och minnen från förr som hemsöker ibland. En och annan artikel, statistik och intervjuer kommer jag dyka in i. Kanske tipsa om en bok, podcast, film- Allt som går in under WeRise paraply kommer jag dela vidare och lyfta, sånt som jag tror kan hjälpa på ett eller annat sätt.

Och med en vision och ett projekt som jag brinner för kände jag att det skulle vara extremt viktigt att ha en hemsida som representerar mig och WeRise på bästa sätt.  Med mig på detta uppdrag fick jag PerformIQ och de gjorde detta möjligt. Med hjälp av dem kan jag nu fortsätta berätta min historia och skapa förändring.

 PerformIQ är bemannings- och rekryteringsföretaget som vet att de bästa jobbkandidaterna i Sverige har varit aktiva inom en idrott. Vare sig det är handboll, hockey, badminton eller balett.

 När jag fick reda om PerformIQ för några år sedan blev jag enormt glad över att det fanns en plattform för just oss idrottare, där tron på vår mentalitet och de egenskaper som idrotten har format hos oss, är skyhög.

Under alla mina år som handbollsspelare har jag upplevt finns svårigheter med att hitta jobb som går att kombinera med sin passion. Med PerformIQ i ryggen kunde jag satsa på min sport och samtidigt jobba på mina egna villkor, testa olika yrken och skaffa mig mängder av arbetslivserfarenhet!

Tack PerformIQ för ert stöd!

Jag vill också tacka de två grymma människor som hjälpte mig rent praktiskt att förverkliga den här nya hemsidan.

Christian Frisk hjälpte mig med hemsidan och Felicia Andreasson är fotografen. Kan starkt rekommendera båda två. Enkla att jobba med och båda är enormt proffsiga. Så tusen tack!