MIN HISTORIA

Jag heter Linnéa Elfström Schederin och är 23 år. När jag va 8 år separerade mina föräldrar. Precis som många andra barn hamnade jag i kläm och detta förde med sig många konsekvenser och ärr. Jag tvingades snabbt växa upp snabbt och för mycket ansvare lades på mina axlar. Ständigt påtryck från två håll tärde på mig och mitt sätt att hantera ångesten, den dåliga självkänslan och känslan av att aldrig räcka blev prestation. Den återgav mig mitt värde och det blev grunden till att bygga upp mig själv igen efter år av psykisk misshandel, ångest och manipulation.

 

För ca 1.5 år sedan hittade jag mina gamla dagböcker. Jag skrev dagbok från 10 års ålder till ca 18. Min mage knöt sig när jag fick återuppleva den ständiga oron jag varje dag levde med och jag kände att jag ville göra nåt åt detta. Inte nog med att detta blivit en slags bearbetning för mig, så vill jag också förhindra att barn hamnar i samma sits jag va. Jag kan inte låta bli att tänka på 13åriga jag som grät sig till sömns varje kväll och aldrig trodde hon skulle bli fri från sina föräldrars ständiga bråk och maktkamper.

 

Jag hoppas att jag med mina erfarenheter, min totala ärlighet om mitt mående då & nu och min brinnande passion till livet kan inspirera barn och ungdomar till styrka, bättre självkänsla och ge dem stöd på vägen. En minst lika stor del är att delge vuxna det barnperspektiv som så lätt i vårdnadstvister och rättegångar glömms bort. Det är ett så vanligt fenomen med separationer bland vuxna idag. Ändå glömmer vi att prata om hur barnen egentligen mår.

 

Jag reste mig. Vi kan alla använda våra motgångar och misstag till det bättre och resa oss starkare tillsammans! WeRise!

I samarbete med